Генпрокурор має внести подання на зняття недоторканності з Парасюка - нардеп

Генпрокурор має внести подання на зняття недоторканності з Парасюка - нардеп

Укрінформ
Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко вважає, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко має внести до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з Володимира Парасюка у зв'язку з інцидентом поблизу Слов'янська.

Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо пана Парасюка, то у нас є Конституція, є Генеральний прокурор, який може висловити свою думку або у Фейсбуці, або офіційно шляхом направлення документа - подання на зняття депутатської недоторканності з пана Парасюка з приводу побиття ним співробітників поліції, ветеранів Антитерористичної операції, які більше Парасюка провоювали на фронті", - сказав Геращенко.

Він додав, що кожен, хто бив співробітників поліції у Слов'янську, має відповідати.

«Також, якщо співробітник поліції перевищує свої службові повноваження, повинен відповідати за себе», - додав Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, у Слов'янську на блокпосту близько 19:00 14 березня стався конфлікт між правоохоронцями за участю народного депутата Володимира Парасюка і прибічників блокади. В результаті конфлікту 7 працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

За цим фактом слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-