Марушевська заявила, що її звинувачують у збитках на 7 мільйонів

Марушевська заявила, що її звинувачують у збитках на 7 мільйонів

Укрінформ
Колишню очільницю Одеської митниці Юлію Марушевську звинуватили у завданні збитків державі на суму 6,92 мільйона гривень.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці в Facebook, з посиланням на ухвалу Печерського суду.

"Це одна з ухвал Печерського суду, за якими проводились обшуки. Подібна була і у тих, хто приходив під двері моєї квартири. Підстава – начебто завдані збитки державі у сумі 6,92 мільйонів гривень через "сумнівні доручення", які передбачали оформлення товарів за ціною вказаною в контракті", - написала Марушевська.

Вона пояснила, що йдеться про два документи: доручення, яке передбачає оформлення за ціною в контракті товарів з 37 країн та доручення щодо великих платників податків.

"Саме ті доручення, за які нам тоді дорікали "професіонали", що вони просто дублюють норми митного кодексу. Це ті доручення, які забрали у митників можливість вирішувати на власний розсуд скільки коштує ваш товар і таким чином значно обмежили поле для вимагання хабарів. І так, ці доручення вже були визнані судом як правомірні", - нагадала Марушевська.

Вона підкреслила, що її команда протягом року розповідала про ці нововведення публічно на різноманітних заходах, в медіа.

"І лише після того, як ми пішли з митниці, дуже "оперативні" прокуратура та СБУ угледіли в цьому злочинні дії та шкоду державі. Не в мільярдних схемних потоках злочинних кланів, які керують нашою країною! Де юре, нас звинувачують у намаганні провести реальні зміни. Де факто – справа є спробою дискредитації в очах суспільства нашої роботи, яка збурила корупційну систему", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, раніше екс-голова Одеської митниці Марушевська заявила про спроби обшуку її помешкання, коли сама вона перебуває "в закордонному відрядженні". У Генпрокуратурі заявили, що не проводили обшуки у квартирі Марушевської.

Марушевська оголосила про відставку з посади у листопаді 2016 року. Своє звільнення вона пояснила спротивом, який чиниться всім спробам реформування митниці.

У лютому вона надавала пояснення у НАЗК з приводу отримання премії у розмірі 500 гривень, яка була приурочена до 8 Березня.

2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-