Троян координуватиме роботу Нацполіції, ДПСУ та зв’язок з Інтерполом

Троян координуватиме роботу Нацполіції, ДПСУ та зв’язок з Інтерполом

Укрінформ
Нещодавно призначений на посаду заступника міністра внутрішніх справ Вадим Троян координуватиме роботу Нацполіції, Держприкордонслужби, а також взаємодію з Інтерполом та Європолом.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Міністр внутрішніх справ офіційно затвердив перелік моїх обов’язків. У рамках посади заступника міністра відтепер координуватиму роботу Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, а також взаємодію з Міжнародною організацією кримінальної поліції (Інтерпол) та Європейським поліцейським офісом (Європол)", - зазначив Троян.

Сам для себе основними завданнями він визначив продовження курсу реформ як поліції, так і прикордонної служби, а також імплементацію кращих міжнародних практик та вдосконалення законодавства.

"Сьогодні прикордонники одними з перших приймають удар. Основними проблемами у сфері управління кордоном є агресивні дії РФ на території ОРДЛО, постійні удари по мирних українських землях та окупація Криму. Ми кожну хвилину маємо бути готовими до того, щоб зайняти міжнародно визнаний кордон України та забезпечити його 100% контроль", - зазначив Троян.

У роботі Нацполіції головним буде зниження рівня злочинності, реформа кримінального блоку, нові стандарти роботи, впровадження нових методів протидії торгівлі людьми. Паралельно заступник міністра планує побороти кадровий "голод" в Нацполіції, де некомплект становить близько 20% або 22 тисяч осіб.

Крім цього, він повідомив, що у 2017 році запланований повний запуск груп реагування патрульної поліції, дорожньої патрульної поліції, а також розбудова мережі ситуаційних центрів та активна робота з підвищення кваліфікації поліцейських.

За словами Трояна, цього року планується продовжити скорочення кількості ізоляторів тимчасового тримання. "Минулого року, коли у Нацполіцї було створене Управління з дотримання прав людини, у місцях несвободи розпочата оптимізація ізоляторів тимчасового тримання. З 380 ІТТ ліквідовані 133. У перспективі заплановано функціонування 147 ізоляторів. Також ми впровадили інформаційну підсистему "Custody record" – міжнародна практика технічної фіксації поведінки утриманих в ІТТ та дій працівників поліції", - зазначив він.

За словами Трояна, у 2017 році поглиблюватиметься  співробітництво між МВС України та Інтерполом і Європолом, особливо в напрямку протидії кіберзлочинності та тероризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-