Кацуба визнав провину і відшкодував державі 100 мільйонів - Луценко

Кацуба визнав провину і відшкодував державі 100 мільйонів - Луценко

Укрінформ
Екс-заступник голови "Нафтогазу" Олександр Кацуба пішов на угоду зі слідством і сплатив до Державного казначейства 100 млн грн.

Про це повідомив на брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент Укрінформу.

"Кацуба написав на мене заяву про бажання укласти угоду, дати покази на тих, хто завдав збитків державі при функціонуванні підприємства "Україна -2020" - 0,5 млрд збитків при операціях з підакцизними товарами, а також із нафтовими вежами, встановленими в Чорному морі. Докази дуже резонансні. Ми почекаємо, поки угода буде затверджена судом і набуде чинності, тоді ви дізнаєтеся деталі. Але фактом є те, що вчора станом на вечір останні кошти до 100 млн грн паном Кацубою були сплачені. Це передумова до розгляду судом угоди про визнання його винним  і визначення міри покарання", - сказав Луценко.

Він уточнив, що саме з таких цифр складається сума в понад 0,5 млрд грн, які ГПУ відшкодувала за результатами розслідування кримінальних правопорушень.

"Це конкретні покарання юридичні. Люди визнані винними в створенні злочинної організації, а також сплатили повністю або частково суми компенсації за завдані збитки. Дехто, наприклад, рядові податківці, які дають покази на систему так званих площадок Клименка, платять небагато. Скільки є на рахунку, там 50 тис. грн. Дехто платить 100 млн. Дехто платить 160 млн грн. Кожен раз слідчі намагаються максимально збільшити цю суму з тим, щоб державна скарбниця наповнювалася", - підкреслив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-