Військова прокуратура відкрила дві справи на міністра часів Януковича

Військова прокуратура відкрила дві справи на міністра часів Януковича

Укрінформ
Головна військова прокуратура порушувала два кримінальні провадження щодо колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на відповідь Генпрокуратури України. 

"За даними відомства, у червні 2014 року відкрито кримінальне провадження за підозрою Клименка у зловживанні владою та службовим становищем. Водночас у Генпрокуратурі зазначають, що наразі досудове розслідування у цьому "кримінальному провадженні зупинене у зв’язку з розшуком підозрюваного", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відкрите провадження від 19 січня 2017 року за підозрою колишнього голови Державної податкової служби Клименка у створенні злочинної організації, привласненні та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, у фіктивному підприємництві та службовому підробленні, досудове розслідування триває.

За даними ГПУ, Клименко оголошений в міжнародний розшук за статтями про створення злочинної організації та розтрату. Водночас на даний час інформація про Клименка на сайті Інтерполу відсутня. Захист екс-чиновника заявляє, що їхній підзахисний не розшукується Інтерполом.

Крім того, за іншими статтями було подано клопотання про оголошення екс-чиновника в розшук, наразі Генсекретаріат Інтерполу рішення не ухвалив, додають у ГПУ.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 8 лютого повідомив, що заочно заарештував Клименка.

Наприкінці 2014 року колишньому міністрові уряду Миколи Азарова повідомили про підозру у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах. Із 2015 року він перебував у міжнародному розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-