Обама закликав захистити політику від впливу грошей

Обама закликав захистити політику від впливу грошей

Укрінформ
Президент США Барак Обама, який завершить свої повноваження 20 січня, наголосив на необхідності слідувати принципам демократії незалежно від того, хто при владі, а також закликав захистити політику від впливу грошей.

Про це він заявив у Чикаго, під час фінальної промови на посту лідера держави, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша демократія перебуває під загрозою, коли ми сприймаємо її як належне. Всі ми, незалежно від партії, повинні віддатися задачі відновлення демократичних інститутів. Коли явка на голосуваннях є однією з найнижчих серед розвинених демократій, ми повинні зробити їх простішими, а не ускладнювати. Коли довіра до наших установ є низькою, ми повинні зменшити роз'їдливий вплив грошей на нашу політику та наполягати на принципах прозорості та етики на державній службі", - заявив американський лідер.

Водночас він запевнив, що зробить все належне для плавної передачі влади обраному президенту Дональду Трампу.

"Через десять днів світ побачить відмінну рису нашої демократії – мирну передачу влади від одного вільно обраного президента іншому", - заявив Обама.

Він підкреслив, що зобов'язався перед своїм наступником забезпечити "настільки плавну передачу влади, наскільки це можливо, як президент Буш забезпечив це мені".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-