Прем'єр розповів про переваги підвищення мінімальної зарплатні

Прем'єр розповів про переваги підвищення мінімальної зарплатні

Укрінформ
Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн з 1 січня стимулюватиме внутрішній попит, зростання економіки та виробництва в країні, а також відновлюватиме справедливість відносно громадян.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" увечері середи.

"Крок, щоби підвищити мінімальну заробітну плату в країні до 3200 грн - достатньо різкий крок, але є справедливим. Цей крок буде кроком відновлення, з одного боку, справедливості щодо оплати праці, зміни самої системи. Це буде стимулювати внутрішній попит, зростання економіки, зростання виробництва. Ми вважаємо, що це буде мати абсолютно позитивний ефект на економіку", - наголосив Гройсман.

"Це абсолютно добре вплине і на економіку, і на реальний стан в країні. Людям потрібно віддавати все те, що їм належить", - зазначив він.

За словами прем'єра, уряд тривалий час працював над тим, щоб забезпечити справедливість в оплаті праці українців.

Він також заперечив зауваження критиків та деяких політиків щодо нереальності такого підвищення: "Так буде. З 1 січня в Україні кожна працююча людина буде отримувати не менше 3200 грн. Крапка".

"Такі зростання є невеликими, але вони відповідають реальним можливостям економіки... Моє завдання як Прем'єр-міністра розвивати національну економіку, створювати можливості для інвестування і виробництва в країні для того, щоб економіка зростала і все те, що ми отримаємо як результат від економіки, буде інвестоване в якість життя людини: якісну охорону здоров'я, освіту, заробітну плату, інфраструктуру і дороги", - наголосив Гройсман, нагадавши при цьому, що уряд очікує ухвалення проекту Бюджету на 2017 рік, що знаходиться у Парламенті, та суміжних законів, які дозволять здійснити такі виплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-