У парламенті Туреччини запевнили в підтримці територіальної цілісності України

У парламенті Туреччини запевнили в підтримці територіальної цілісності України

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій у Стамбулі провів зустріч із заступником голови Великих Національних Зборів Турецької Республіки Ахметом Айдином, під час якої йшлося про ситуацію в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради. 

«Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував Ахмету Айдину та Парламенту Туреччини за послідовну позицію щодо визнання та засудження російської агресії та окупації Криму і частини Донбасу, а також за невизнання виборів, проведених російськими окупантами у Криму, до Державної Думи Російської Федерації... Ахмет Айдин, своєю чергою, зазначив, що позиція Парламенту Туреччини непохитна у підтримці територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

За словами Парубія, лише проголошення незалежності України дало можливість кримським татарам повернутися у рідний Крим із депортації. «І ось ми спостерігаємо, як вдруге той самий російський окупант змушує цей багатостраждальний народ залишати свої домівки», - наголосив він.

У свою чергу, Айдин запевнив, що тема окупації підніматиметься турецькою стороною на міжнародних майданчиках. "Ми будемо продовжувати активно говорити про окупацію Криму, проведення нелегітимних виборів у Криму та злочинну заборону Меджлісу кримськотатарського народу на міжнародному рівні", - зазначив він. 

Голова Верховної Ради також висловився за необхідність поглиблювати з Туреччиною економічні та міжпарламентські зв'язки.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Андрій Парубій 19 – 21 листопада перебуває з візитом у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-