Парубій квапить ГПУ з матеріалами щодо недоторканності Новинського

Парубій квапить ГПУ з матеріалами щодо недоторканності Новинського

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликає Генеральну прокуратуру якнайшвидше надати додаткові матеріали Регламентному комітету щодо подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Опоблоку Вадима Новинського.

Про це він заявив під час засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Регламентний комітет звернувся до Генпрокуратури з листом надати додаткові матеріали у справі Новинського. Я закликаю і генерального прокурора якомога швидше надати додаткові матеріали на розгляд Регламентного комітету і я даю доручення Регламентному комітету після того, як надійде відповідь від генпрокурора, невідкладно зібратись для прийняття рішення. Моя позиція як Голови Верховної Ради України полягає в тому, що жоден нардеп не має права переховуватися за депутатською недоторканністю", - сказав Парубій.

Він нагадав, що вчора Регламентний комітет не зміг ухвалити рішення і винести на голосування подання генпрокурора щодо Новинського.

"Регламентний комітет звернувся до Генпрокуратури з листом надати додаткові матеріали у справі Новинського... Я наголосив голові комітету, що 24 листопада минає час, відведений регламентом для того, щоб ви надали свій висновок", - сказав він.

Голова ВР зазначив, що генпрокурор Юрій Луценко 4 листопада надіслав до Верховної Ради подання на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Новинського, а в Регламентного комітету є не більше 20 днів на те, щоб надати висновок у цій справі і винести на голосування у залі парламенту.

"Якщо буде порушена процедура, ми знаємо, це завершиться програним судом, тому в цьому питанні маємо йти дотримуючись букви закону", - сказав Парубій.

Він додав, що протягом 20 днів члени Регламентного комітету мають можливість досліджувати докази, законність подання і в Новинського було п'ять днів на надання пояснень у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Регламентний комітет розглядав подання Генпрокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського, однак остаточне рішення не прийнято, оскільки ГПУ має представити додаткові пояснення.

Новинський проходить як співучасник в одному з епізодів "великої справи Януковича" - про узурпацію влади і вплив на українську церкву. Зокрема, його підозрюють у незаконному позбавленні волі особистого помічника покійного предстоятеля Української православної церкви Володимира - архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-