Клімкін про

Клімкін про "кримську" резолюцію: Окупація - офіційно у всіх документах ООН

Укрінформ
Схвалену в ООН Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна) міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає особливо важливою на шляху до деокупації півострова.

Про це він написав у Твітері.

"Постійний правозахисний моніторинг ООН – перший крок до деокупації українського Криму. Відтепер формулювання "тимчасова окупація української Автономної Республіки Крим і міста Севастополь" - офіційно в усіх документах ООН до деокупаціі Криму", – наголосив глава МЗС.

Нагадаємо, третій комітет Генеральної асамблеї ООН, що займається правами людини, 15 листопада схвалив проект резолюції з критичною оцінкою становища з правами людини в окупованих Росією українських Автономній Республіці Крим і місті Севастополі.

Резолюція про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна) засуджує масові порушення прав людини в окупованому Криму та закликає Росію як державу-окупант дотримуватися своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права.

Резолюція також містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо підготовки звіту по ситуації на кримському півострові. Серед іншого, в документі йдеться також про необхідність забезпечення з боку окупаційної влади РФ безперешкодного доступу міжнародним правозахисникам, у тому числі, які діють під егідою ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-