Парубій закликав послів ЄС підтримати безвіз та Асоціацію

Парубій закликав послів ЄС підтримати безвіз та Асоціацію

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав послів країн-членів Європейського Союзу сприяти ухваленню позитивного рішення щодо надання безвізового режиму Україні та завершення ратифікації угоди про асоціацію.

Про це він сказав під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій держав «Великої сімки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам вкрай важливо всьому українському суспільству, особливо напередодні річниці Євромайдану, (показати - ред.) підтримку і розуміння... Я особливо тут звертаюся до послів країн - наших великих друзів - ЄС. Для нас украй важливі рішення і стосовно безвізового режиму, і стосовно угоди про асоціацію. Рішення важливі, перш за все, не владі, а українським громадянам і тим мільйонам, які пройшли Майдан і йшли під кулі з прапорами Європейського Союзу», - підкреслив спікер.

Він наголосив, що і безвізовий режим, і ратифікація угоди про асоціацію мають не лише важливе практичне, а й велике символічне значення, «щоб українські громадяни могли відчувати партнерське плече наших друзів у ЄС».

У цьому контексті Голова Верховної Ради зазначив, що сьогодні Україна є форпостом змін і перетворень та демонстрації того, що європейський шлях є успішним.

За його словами, не все у нашій державі вдалося змінити за останні кілька років, проте реформи тривають, й Україна дійсно змінюється на краще.

«Не треба приховувати - у нас ще багато є дуже великих труднощів і дуже багато ще старих схем існують. Продовжує тривати боротьба між новою і старою Україною. Немає ні в кого чарівної палички, щоб в один день можна було би величезну 45-мільйонну державу змінити кардинально, але, тим не менше, ці реформи, які проводяться, демонструють, що нова Україна перемагає», - наголосив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-