Посол каже, що відносини з Молдовою від прізвища президента не залежать

Посол каже, що відносини з Молдовою від прізвища президента не залежать

Укрінформ
Україна продовжить інтенсифікацію співпраці з Молдовою у всіх сферах на основі добросусідських відносин.

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України у Молдові Іван Гнатишин в інтерв'ю Укрінформу, коментуючи результати другого туру президентських виборів.

«Ми продовжимо інтенсифікацію співпраці з Молдовою у всіх сферах на основі добросусідських відносин. Активно розвиватимемо взаємну співпрацю з парламентом і урядом Республіки Молдова», - зазначив Гнатишин.

Він підкреслив, що «на порядку денному - ряд важливих для обох країн спільних проектів, які планується реалізувати».

Дипломат нагадав, що вже у вівторок, 15 листопада, в Кишиневі відбудеться зустріч співголов Міжурядової українсько-молдавської комісії з питань торговельно-економічної співпраці на рівні віце-прем'єр-міністрів двох країн. Він підкреслив також, що робота комісії поновлюється після п'ятирічної перерви.

«Впевнений, що так звані «пакетні домовленості», а це і завершення процесу демаркації кордону, і забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла та інші важливі питання, будуть послідовно вирішені», - заявив дипломат.

Запланована, за його словами, перенесена раніше зустріч Президента України Петра Порошенка з Прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіппом і відкриття автомобільного моста «Бронниця-Унгри». На порядку денному і зустріч у Києві в рамках саміту країн-членів ГУАМ прем'єр-міністрів України і Молдови Володимира Гройсмана і Павла Філіппа.

Як повідомлялося, в неділю, 13 листопада, у Молдові відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу, за попередніми даними, після опрацювання 99,9% бюлетенів, здобув лідер Партії соціалістів Ігор Додон. За нього проголосували 52,29% виборців (835 тисяч громадян), тоді як за його опонента, голову партії «Дія і солідарність» Майю Санду – 47,71% (761 тисяча виборців).

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-