У НАЗК не знають, як перевіряти задекларовану посадовцями готівку

У НАЗК не знають, як перевіряти задекларовану посадовцями готівку

Е-декларації
Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) поки не можуть відповісти на запитання, як будуть перевірятися задекларовані в електронних деклараціях суми готівкових коштів, оскільки закон не наділяє відомство такими повноваженнями. 

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив член НАЗК Руслан Рябошапка

За його словами, члени агентства не можуть просто прийти додому до декларанта та перерахувати його готівкові кошти.

"Мені важко змоделювати, як ми можемо прийти й перевірити кеш", – зазначив Рябошапка.

Тим не менш, Рябошапка наголосив, що інформація про готівкові кошти в декларації все одно може бути для правоохоронців вкрай корисною. "Коли затримали одного з керівників обласної державної адміністрації, здається Миколаївської області, в нього дома знайшли багато цінностей та готівки. Якби це трапилося сьогодні, а знайдена готівка не була задекларована, то до кримінального обвинувачення додалося б, можливо, дві статті: за незаконне збагачення та неправдиві дані в декларації. Це просто одна з ситуацій, коли можна було б використати інформацію про готівку, зазначену в деклараціях", – сказав представник агентства, додавши, що в НАЗК поки не знають, як безпосередньо перевіряти задекларовану чиновниками суму готівки.

Раніше повідомлялося, що опівночі 30 жовтня в Україні завершився перший етап подання е-декларацій за 2015 рік. Станом на 24:00 30 жовтня у реєстрі налічувалося 103 268 декларацій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-