ВР вимагатиме від Європейської Ради виконати Угоду щодо візової лібералізації – Геращенко

ВР вимагатиме від Європейської Ради виконати Угоду щодо візової лібералізації – Геращенко

Укрінформ
Політики всіх таборів, громадські активісти мають об’єднатися в одному посилі до європейської спільноти: Україна виконала всі умови і ми очікуємо прийняття безвізового режиму.

Про це в інтерв’ю «5 каналу» повідомила перший заступник Голови ВР, уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Україна весь час закликає бути відповідальним партнером. Ми це робимо. Ми виконуємо всі наші зобов’язання в рамках плану дій щодо візової лібералізації, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, Будапештського Меморандуму. Тому я вітаю достатньо жорстку заяву МЗС з приводу того, що ми очікуємо від Європейського Союзу відповідальної позиції і політики”, - заявила Геращенко.

Вона зауважила, що немає жодних передумов для відкладення прийняття безвізового режиму у листопаді цього року.

“Від наших партнерів, чесно кажучи, ми іноді бачимо подвійні стандарти. Тому українська сторона має повне право і говорити, і апелювати до наших європейських колег – ми також очікуємо вашої підтримки. Ми життями наших хлопців захищаємо демократичні цінності. Тому ми очікуємо від вас відповідальності і виконання вашої частини Угоди”, - наголосила перший заступник голови парламенту.

Геращенко зазначила, що стосовно безвізового режиму, українська сторона усвідомлює нові ризики, які сьогодні стоять перед Європейським Союзом в контексті міграційної кризи. “Однак, коли ми приймали план візової лібералізації, в ньому не було передбачено жодного механізму призупинення”, - підкреслила вона.

Вона також наголосила, що ключова позиція у прийнятті безвізового режиму залежить не від Європейського парламенту, а від Європейської Ради.

“Тому наступного тижня, український парламент прийме заяву-звернення до Європейської Ради в якій буде вимога, щоб Європейський Союз виконав свою частину Угоди по візовій лібералізації... Мені здається, що зараз той час, коли політики всіх таборів, громадські активісти мають об’єднатися в одному посилі до європейської спільноти: Україна виконала всі умови і ми очікуємо прийняття безвізового режиму”, - сказала народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-