Євродепутати готові до голосування про безвіз для України - Мінгареллі

Євродепутати готові до голосування про безвіз для України - Мінгареллі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив на важливості прискорення надання безвізового режиму Україні та завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС під час зустрічі з Головою Представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі та представниками Єврокомісії.

Як повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради, Парубій подякував за ухвалене рішення Євросоюзом про продовження санкцій щодо Російської Федерації, оскільки «українська армія і санкції європейського цивілізованого світу – це єдиний стримуючий фактор агресії».

Він також підкреслив, що рішення щодо безвізового режиму має надзвичайно важливе значення, особливо напередодні річниці Майдану. 

«Враховуючи технічні складнощі, пов’язані з просуванням рішення, не пов’язаного з Україною, сподіваємось на політичну волю і вирішення цього питання на найближчому тижні, під час засідання Європарламенту. Так само важливо і рішення щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС». - сказав Парубій.

У свою  чергу, Мінгареллі зазначив, що європарламентарії  «цілком готові підтримати ці рішення і мобілізовані повною мірою». 

«Протягом найближчого тижня дамо відповідь на ці питання... Впевнений, що Саміт 23-го листопада надасть відповідний поштовх», - наголосив він.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо реформування парламенту та запропонували створити експертну групу для обміну думками та напрацювання пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-