Ситуація з Манафортом може ускладнити відносини зі США - дипломат

Ситуація з Манафортом може ускладнити відносини зі США - дипломат

Укрінформ
Українська влада має провести розслідування проти екс-керівника штабу Дональда Трампа - Пола Манафорта і вимагати його екстрадиції, допитів або вибачитися.

Про це заявив дипломат Богдан Яременко в ефірі Еспресо.TV.

На його думку, українська влада зробила досить ризикований крок, зігравши на стороні Гілларі Клінтон, коли оприлюднила дані амбарної книги "Партії регіонів". І відповідно до цих даних, Пол Манафорт змушений був піти з посади керівника передвиборчої кампанії Дональда Трампа.

"Якби Клінтон виграла - це був би геніальний крок, але вона програла. Це вже створило певний негативний момент у відносинах. Манафорт нікуди із США не дінеться, вплив на Трампа - прямий або опосередкований - залишатиметься і нам доведеться пояснювати, що ми мали на увазі. Українська влада має провести розслідування проти Манафорта і вимагати його екстрадиції, допитів або сказати, що була не права і немає жодних підстав для звинувачення", - зазначив Яременко.

Він також переконаний, що ця ситуація дуже ускладнить відносини України з американською адміністрацією на перших порах.

Нагадаємо, 14 серпня The New York Times повідомила, що виявлені в Києві рукописні бухгалтерські книги свідчать про отримання Полом Манафортом 12,7 млн доларів під час його перебування на посаді радника колишнього президента України Віктора Януковича.

Національне антикорупційне бюро України підтвердило, що ім'я Манафорта 22 рази фігурує в списках "чорної бухгалтерії" ПР.

Пізніше агентство Associated Press з посиланням на джерела повідомило, що Манафорт в 2012 році допоміг "Партії регіонів" вивести з України 2,2 млн доларів. Сам він усі звинувачення заперечує.

19 серпня Трамп повідомив, що отримав повідомлення від Манафорта про звільнення з позиції глави передвиборного штабу кандидата республіканців.

Екс-глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт стане його радником у Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-