Мінськ: КП

Мінськ: КП "Золоте" має бути відкритий до наступної зустрічі

Укрінформ
За підсумками роботи підгрупи з безпеки в Мінську було заслухано доповідь керівника СММ ОБСЄ Ертугрула Апакана. ОБСЄ фіксує різке збільшення кількості обстрілу на Донбасі – більш ніж на третину.

Про це повідомила прес-секретар Леоніда Кучми, представника України в Тристоронньої контактної групи Дарка Оліфер у Фейсбуці.

"Зокрема, це відбувається в районі Широкино, Павлополя, Авдіївки, Світлодарська. Порушення режиму припинення вогню з боку ОРДЛО відбувається, в тому числі, з використанням артилерії й мінометів - озброєнь, заборонених Мінськими угодами", - написала вона.

Оліфер повідомила також, що за підсумками звіту Апакана було доручено СММ ОБСЄ спільно з СЦКК, українською стороною та представниками ОРЛО вирішити всі питання безпеки, пов'язані з відкриттям КПВВ у Золотому і відкрити пункт пропуску до наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 листопада.

"Розведення сил і засобів у Станиці Луганській не представляється можливим через обстрілів, що представники ОРЛО продовжують вести по даній ділянці, порушуючи тим самим Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи від 21 вересня 2016 року. СММ ОБСЄ зафіксувала свіжі воронки від розривів снарядів, випущених на цій ділянці з автоматичних гранатометів", - зазначила прес-секретар Кучми.

"За підсумками роботи політичної підгрупи Україна ще раз визначила свою позицію: вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу можуть пройти тільки по українському законодавству", - додала Оліфер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-