Москаль - закарпатському депутату: Приймайте таблетки від ксенофобії

Москаль - закарпатському депутату: Приймайте таблетки від ксенофобії

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль запропонував керівнику фракції "Єдиного центру" в обласній раді Золтану Лендьєлу, якого образило, що краєм керують не корінні закарпатці, разом пройти генетичний тест, щоб перевірити, чи є різниця між місцевими та приїжджими.

Про це повідомляється на офіційному сайті очільника Закарпатської ОДА.

"Я готовий піти з паном Лендьєлом на генетичну експертизу в будь-якому медичному центрі, і хай фахівці скажуть, чим я, як людина, відрізняюся від нього, корінного закарпатця. Якщо експерти скажуть, що є якісь відмінності, одразу зберу речі й піду додому на Буковину", - заявив Москаль.

Він також вважає закиди Лендьєла проявом ксенофобії. "Те, що говорить керівник фракції "ЄЦ" (як і інші його однопартійці), – це в натуральному вигляді ксенофобія, тобто страх перед чужинцями. Тому якщо партія "ЄЦ" ксенофобська, то нехай її члени приймають таблетки й лікуються. А ми діємо за принципом "Україна – єдина", і не вказуємо, хто чужий, а хто свій", - зазначив губернатор.

У повідомленні зазначається, що таку реакцію Москаля викликало інтерв’ю Лендєьла прес-службі "ЄЦ", в якому той заявив, що для нього, корінного закарпатця, неповага, коли Президент призначає на керівні посади людей з інших областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-