Російські найманці з Донбасу їдуть воювати в Сирію - Reuters

Російські найманці з Донбасу їдуть воювати в Сирію - Reuters

Розслідування
Укрінформ
Російські громадяни, які найманцями їдуть вбивати українців на Донбас, згодом беруть участь у наземних операціях у Сирії.

Про це йдеться у розслідуванні "Солдати-привиди: росіяни таємно вмирають за Кремль у Сирії", опублікованому в четвер редакцією Reuters.

"Російські ветерани війни в Україні наймалися для наземних операцій у Сирії", - розповів агентству співрозмовник, найманець з кличкою "Капа".

Зокрема, агентство розслідувало випадки загибелі в боях у Сирії російських найманців з прізвищами Морозов та Колганов, які, за свідченнями співрозмовників Reuters, "обидва воювали в Україні у складі одного підрозділу, який згодом взяв їх до Сирії". Командиром цього підрозділу був чоловік з позивним "Вагнер", який, за інформацією співрозмовника агентства, є лідером російських найманців у Сирії.

За словами одного з друзів "Вагнера", бойовика-терориста зі Східної України, росіяни їдуть воювати в Сирію, бо "їм важко повернутися до цивільного життя" та щоб навчити сирійців воювати, бо "араби не воїни за своєю природою".

Агентство нагадує, що, за законами РФ, російським громадянам заборонено працювати найманцями в інших країнах. Втім, за зібраною агентством інформацією, часто такі загони найманців діють скоординовано з російськими військовими, і вдома їм надають привілеї, які доступні лише для солдатів-службовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-