Наступника Аласанії має схвалити Наглядова рада - Найєм

Наступника Аласанії має схвалити Наглядова рада - Найєм

Укрінформ
Кандидатура нового голови НТКУ має бути погоджена з Наглядовою радою.

Про це заявив сьогодні на засіданні Кабміну народний депутат від БПП Мустафа Найєм, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кандидатура нового голови НТКУ має бути погоджена з Наглядовою радою, що стане гарантом того, що не буде зміна програмної сітки і не буде змінена редакційна політика Першого національного",- сказав Найєм.

Він також звернувся до Прем'єр-міністра з проханням передбачити "хоча б на перший квартал повне фінансування Першого національного без урахування Євробачення".

У цьому контексті він нагадав, що конфлікт з Аласанією виник саме через те, що в бюджет НТКУ був записаний бюджет "Євробачення".

"Щоб не було таких публічних конфліктів, які кидають тінь на уряд, Верховну Раду та на країну, треба проробити конкретний план, щоб вирішити ці питання",- сказав Найєм.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що він не бачить жодних підстав, "щоб якась тінь лягала на уряд України. З нашого боку буде тільки повна підтримка і консолідація".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів сьогодні схвалив звільнення гендиректора НТКУ Зураба Аласанії. Напередодні Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням. Він пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом конкурсу "Євробачення" та бюджетом майбутнього суспільного мовника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-