Гройсман назвав відновлення доріг пріоритетом діяльності уряду

Гройсман назвав відновлення доріг пріоритетом діяльності уряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що будівництво доріг є пріоритетом діяльності уряду.

Про це він сказав під час наради за участю представників підрядних організацій, які виконують дорожньо-будівельні роботи у 2016 році на автомобільних дорогах загального користування, повідомляє Урядовий портал.

"Для нас, для Уряду, є пріоритет відновлення доріг у країні. Для нас дуже важливо, щоби ті інвестиції, які ми направляємо на реконструкцію, будівництво українських доріг, щоб вони якісно використовувалися, щоби кожна гривня, яку ми інвестуємо в дорогу, потрапляла туди, куди потрібно - якість, обсяги робіт", - наголосив Гройсман.

За його словами, у 2017 році заплановано вдвічі збільшення обсягів фінансування на будівництво та реконструкцію доріг, як через бюджетні ресурси, так і через підтримку міжнародних фінансових організацій.

Водночас Прем'єр-міністр підкреслив, що зловживання, переведення виділених ресурсів у готівку, "відкати" під час будівництва чи реконструкції доріг є неприпустимими. Він також зауважив, що ніхто не має права вимагати хабарів від підрядних організацій.

"Я офіційно вам повідомляю, що ви нікому нічого не винні. Це перше. По-друге, про жодні "відкати", доплати - мови бути не може. Це я говорю абсолютно відповідально і попереджаю: якщо хтось з вас дозволить собі виводити в готівку гроші, конвертувати їх і виплачувати налом ділкам, ми більше вас розглядати як партнерів на будівництві доріг не будемо. Хочу, щоб ви про це знали і поставилися серйозно", - заявив Гройсман.

Прем'єр-міністр закликав представників компаній максимально ефективно використовувати наявні ресурси, а кошти, що були зекономлені, вкласти у більший обсяг дорожніх робіт та якісніший ремонт доріг.

Учасники наради обговорили основні питання, що турбують підрядні організації під час виконання автодорожніх робіт. Зокрема, співрозмовники торкнулися питання тиску контролюючих структур, зміни радянських норм у сфері автодорожнього господарства, урегулювання питання державного боргу перед підрядними організаціями та шляхи підтримки внутрішнього виробника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-