Безвіз не пов’язаний з врегулюванням ситуації на Донбасі - МЗС

Безвіз не пов’язаний з врегулюванням ситуації на Донбасі - МЗС

Укрінформ
Надання Євросоюзом безвізового режиму Україні не обумовлено з просуванням щодо мирного врегулювання на Донбасі в рамках мінського процесу чи "нормандського формату".

Про це заявила у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Євросоюз – це інституція, яка діє на підставі рішень і правил всередині ЄС. Що стосується Мінського процесу, і взагалі Нормандського процесу, то він відбувається за участю всього двох лідерів ЄС – Німеччини і Франції. Дійсно, існували такі побоювання, що відтермінування, прийняття рішення по призупиненню безвізового режиму може бути пов’язаним з тими подіями, які відбуваються у "нормандському форматі". Водночас, це не відповідає дійсності", - повідомила представник МЗС, відповідаючи на питання, чи може європейська сторона використовувати тему безвізу в якості тиску на Україну щодо поступкам бойовикам на Донбасі.

Зеркаль також додала, що німецька сторона справді чинить тиск у питанні щодо механізму призупинення безвізового режиму, однак це пов’язано з "безвізом" для Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-