У НАЗК сказали, коли почнуть повну перевірку е-декларацій

У НАЗК сказали, коли почнуть повну перевірку е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції наразі проводить громадське обговорення порядку повної перевірки електронних декларацій і розпочне її після затвердження відповідної процедури Міністерством юстиції.

Про це на брифінгу в понеділок заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Порядок проведення повної перевірки розроблений і розміщений на сайті НАЗК для публічного обговорення. У ньому передбачена процедура здійснення повної перевірки суб'єктів декларування, де визначено порядок і процедуру, як і що буде перевірятися. В середу (2 листопада) відбудеться «круглий стіл» щодо обговорення даного порядку», - сказав Радецький.

Він додав, що після висловлення і врахування всіх поданих зауважень, цей порядок буде переданий на затвердження Міністерства юстиції, і після цього розпочнеться перевірка.

Радецький звернув увагу на те, що відповідно до закону повну перевірку мають пройти всі суб'єкти, які подали електронні декларації.

Відповідаючи на запитання журналістів, Радецький нагадав, що подача недостовірних відомостей в електронній декларації у межах суми від 138 тис. до 345 тис. гривень карається адміністративним штрафом на суму від 17 до 43 тис. гривень. Якщо у деклараціях буде виявлено недостовірність даних про майно на суму більше 345 тис. гривень, в цьому разі можливе накладення штрафу від 43 до 51 тис. гривень або кримінальна відповідальність аж до позбавлення волі на термін до двох років.

«Але тут важливо зазначити, що необхідно, щоб був умисел, що суб'єкт декларування умисно не надав цю інформацію»,- уточнив Радецький.

Стосовно того скільки часу має забрати повна перевірка декларацій, Радецький зауважив, що можливо, з огляду на велику кількість поданих до Реєстру електронних декларацій, декларанти будуть поділені на певні категорії і в першу чергу буде здійснена повна перевірка декларацій народних депутатів, прокурорів та суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-