НАБУ відкрило вже 245 проваджень щодо корупціонерів - Шимків

НАБУ відкрило вже 245 проваджень щодо корупціонерів - Шимків

Укрінформ
За 9 місяців роботи Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило 245 кримінальних проваджень, за 34 справами вже складено обвинувальні акти. 

Про це заявив у понеділок секретар Національної ради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час прес-конференції в Укрінформі на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ".

"Антикорупційна реформа. За останні 9 місяців, з 4 грудня 2015 року до кінця вересня 2016 року, розпочато розслідування першими детективами Бюро, відкрито 245 кримінальних проваджень, 100 особам повідомлено про підозру, складено 34 обвинувальних акти. Станом на кінець третього кварталу - 208 справ знаходяться у провадженні", - заявив він. 

У ході розслідування корупційних правопорушень Бюро накладає арешт на грошові кошти та інше майно, які залишаються під арештом (без переходу права власності) до винесення судового рішення. Так, згідно зі звітом Проектного офісу Нацради реформ, станом на середину травня було накладено арешт на більш ніж півмільярда грн. грошових коштів, 39 банківських рахунків, 14 земельних ділянок, два цілісні майнові комплекси, 13 будинків, 17 квартир, 21 автомобіль тощо. 

Шимків наголосив, що антикорупційна реформа є однієї з найважливіших в країні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-