Парубій: Беру відповідальність за помилку з підвищенням зарплати нардепам

Парубій: Беру відповідальність за помилку з підвищенням зарплати нардепам

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що більшість голів фракцій підтримують проект постанови про вилучення пунктів, які передбачають підвищення зарплати народним депутатам, в ухваленому у першому читанні проекті держбюджету на 2017 рік.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минулого тижня ми підтримали проект держбюджету в першому читанні, за наслідками розгляду цього питання була ухвалена також постанова, яка серед іншого враховує і питання оплати праці народних депутатів. Ситуація, яка склалася в парламенті під час ухвалення цього рішення, свідчить про те, що ми припустилися (і я беру цю відповідальність на себе) помилки, бо багато хто з нардепів і не знав про зміст і суть цієї постанови...  За наслідками сьогоднішньої наради з головами фракцій і груп є домовленість, що готується постанова, принаймні більшість голів фракцій зголосились, що будуть цю постанову підтримувати... В цьому проекті постанови буде пропозиція вилучити пункт третій і четвертий, який стосується заробітної плати, з цієї постанови як поправки до постанови», - сказав Парубій.

Він додав, що завтра бюджетний комітет має розглянути відповідний проект постанови.  

«Я вважаю, що це правильно, коли Верховна Рада, перебуваючи в постійній комунікації з суспільством, коли відбуваються помилки, здатна швидко та ефективно ці помилки виправити», - сказав Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати ухвалили постанову № 5000-П, якою підвищили собі заробітну плату з 1 листопада 2016 року. Так, посадовий оклад спікера Верховної Ради має становити 30 мінімальних зарплат, першого віце-спікера – 28, віце-спікера – 28, голови комітету, лідера фракції (депутатської групи) – 27, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, першого заступника голови, заступника голови фракції – 26, голови підкомітету комітету та члена комітету – 25 мінімальних зарплат.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що при доопрацюванні проекту державного бюджету на наступний рік Кабінет міністрів не підтримає ініціативу депутатів щодо підвищення зарплат народним обранцям практично вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-