Українського

Українського "диверсанта" Панова змушують відмовитися від консула - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Слідчі дії в СІЗО "Лефортово" відносно Євгенія Панова і Андрія Захтея, яких спецслужби РФ обвинувачують в "організації диверсій в Криму", відбуваються в умовах закритості.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу адвокат Романа Сущенка, який також перебуває в "Лефортово", Марк Фейгін.

"Наскільки я знаю, зараз складна ситуація у "кримських диверсантів". Адвокатів до них не пускають (Дінзе - у Панова, Павлов і Новіков - у Захтея). Більш того, кажуть, Панова "умовляють" відмовитися від консульської допомоги України. А Захтея і "умовляти" не потрібно – у нього є російське громадянство", - сказав Фейгін.

Він пояснив, що говорить про це для ілюстрації того, як важлива публічність, максимально можлива відвертість навіть у "засекречених" справах. "Євгеній Панов і Андрій Захтей тривалий період перебували практично в ізоляції. І великого шуму у зв'язку з цим немає. Силовики, слідство отримують можливість працювати в комфортних умовах", - пояснив Фейгін.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня ФСБ Росії опублікувала офіційну заяву, в якій стверджує, що в окупованому Росією Криму запобігла ряду "терористичних актів", нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. У Генштабі України цю заяву назвали провокацією.

Водночас російські силовики затримали кількох громадян України, щоб обвинуватити їх в підготовці "терактів" на території окупованого Криму - зокрема, Євгенія Панова і Андрея Захтея. Після цього вони надовго зникли з поля зору правозахисників. 13 жовтня з'ясувалося, що їх перевезли в "Лефортово". Обидва підозрюваних скаржаться на жорстоке поводження і не знають, для чого їх перевезли. Раніше Панову і Захтею подовжили арешт до 10 грудня.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте в суботу на сайті Укрінформу.

Фото: Крим. Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-