Гройсман попросив французів допомогти вирішити проблему звалищ

Гройсман попросив французів допомогти вирішити проблему звалищ

Укрінформ
В усіх містах України потрібно вирішувати проблему сміттєзвалищ, у тому числі із застосування міжнародного досвіду та технологій.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив після візиту на завод з переробки твердих побутових відходів Cristal у передмісті Парижу, повідомляє Урядовий портал.

"В Україні проблема сміттєзвалищ, особливо, і стихійних і тих, які десятиріччями в містах не упорядковувалася, є величезна – і екологічна, і з усіх сторін, як не подивися. Цю проблему треба вирішувати", - сказав Гройсман.

Прем’єр навів приклад Грибовицького сміттєзвалища у Львівській області. "Ця проблема є надзвичайно серйозною", - зауважив він.

Глава уряду зазначив, що запросив французьких представників, щоби вони зробили дослідження України щодо потенційних технологій, які можливо упровадити, обсягів необхідного фінансування та потрібних механізмів.

"Нам потрібно залучати ті компанії, які мають досвід, щоб вирішувати цю проблему в Україні", - сказав він.

Коментуючи огляд заводу з переробки твердих побутових відходів Cristal, Гройсман зазначив, що на підприємстві здійснюється практично 100% переробка сміття, застосовуючи технологію його спалювання.

"Цей досвід є дуже добрий, але він дуже дорогий для України. Тому можливо знаходити інші технології, які можливо використовувати, - зазначив він. - Такі заводи мають бути у кожному місті України, кожному регіоні і області для того, щоб вирішувати екологічну проблему".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-