Е-декларації: Клімкін показав зарплату й недобудовану дачу в Козині

Е-декларації: Клімкін показав зарплату й недобудовану дачу в Козині

Укрінформ
В Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з'явилася е-декларація за 2015 рік міністра закордонних справ України Павла Клімкіна.

Декларація глави МЗС розміщена на сайті НАЗК.

Згідно з декларацією, на посаді міністра Павло Клімкін заробив минулого року 74 797 грн. Дружина Марина Михайленко, яка працює у Державному управлінні справами, заробила у 2015 році удвічі більше за свого чоловіка-міністра - 154 128 грн.

Поруч з цим, міністр отримав дохід від відчуження рухомого майна у розмірі 536 305 грн. Дохід же дружина від відчуження рухомого майна був більше, ніж удвічі менший - 215 тис грн.

Глава МЗС також задекларував готівкові кошти, "власником яких є третя особа" - 47 тис. євро та 41 тис. дол. США. Дружина ж задекларувала готівку у розмірі 45 тис. євро та 60 тис. дол. США, "власником яких є третя особа".

Щодо автотранспорту, то Павло Клімкін володіє автомобілем Skoda Felicia, а його дружина -  Volvo S40.

Згідно з декларацією, у міністра немає квартири. Натомість його дружина є власником квартири у Києві площею 68 кв. м, також їй належить третина іншої квартири у столиці площею у 90 кв. метрів. Дружина володіє і земельною ділянкою у столиці площею 10 соток.

Також Клімкін задекларував як "об'єкт незавершеного будівництва" садовий (дачний) будинок в смт. Козин під Києвом (площею 192 кв.м), власником якого зазначена "Михайленко Ніна Гаврилівна". Об'єкт було задекларовано міністром, оскільки дачу "повністю або частково побудовано з матеріалів чи за кошти суб'єкта декларування або членів його сім'ї". В іншій графі "видатків" вказано, що на будівництво садового (дачного) будинку у 2015 році було витрачено 650 тис. грн.

Поруч з цим, глава у глави МЗС та членів його сім'ї відсутні об'єкти для декларування в розділі "цінне рухоме майно" (крім транспортних засобів) - наприклад, ювелірні вироби, персональні або домашні електронні пристрої, одяг, твори мистецтва, антикваріат тощо вартістю у понад 100 мінімальних заробітних плат.

Відсутні у міністра та членів його сім'ї і будь-які цінні папери, корпоративні права та нематеріальні активи. Кредитів та позик у міністра також немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-