Віце-прем’єр повідомила, коли розблокується питання “безвізу” для України

Віце-прем’єр повідомила, коли розблокується питання “безвізу” для України

Укрінформ
В ЄС немає жодних об’єктивних та раціональних причин для негативного рішення для України по безвізовому режиму.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

“Я реально не бачу об’єктивних і раціональних причин, які мали б вивести на негативне рішення з цього приводу (надання безвізового режиму – ред.)”,- наголосила урядовець.

Вона нагадала, що Київ зараз чекає на узгоджене рішення Європарламенту, Європейської ради і Єврокомісії щодо того, як може запроваджуватися механізм можливого призупинення безвізового режиму для третіх країн.

“На жаль, вся дискусія стосовно надання безвізового режиму Україні зав’язана не це рішення. Коли воно буде прийнято, то розблокується процес прийняття рішення стосовно надання Україні безвізового режиму”,- наголосила урядовець.

Торкаючись внутрішньо політичних переговорів в Нідерландах щодо ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна зараз працює з усіма партнерами в ЄС і в Нідерландах, пояснюючи важливість і правильність кроку щодо ратифікації угоди і можливі наслідки негативного сценарію у випадку відмови від ратифікації Угоди про асоціацію.

Віце-прем’єр України висловила сподівання, що голландський прем’єр-міністр Марк Рютте виконає своє зобов’язання і досягне порозуміння з усіма політичними силами країни стосовно позитивного рішення по асоціації України з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-