Столтенберг каже, що НАТО має тиснути на РФ, але не опускатися до її рівня

Столтенберг каже, що НАТО має тиснути на РФ, але не опускатися до її рівня

Укрінформ
НАТО підтверджує, що російське озброєння та військові і досі присутні на Донбасі.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг перед початком зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Столтенберг, зокрема, зауважив, що минулого тижня обговорював з українським президентом можливості тиску на РФ з боку альянсу.

"Росія продовжує підтримку сепаратистів, і її присутність на Донбасі триває. Через це вона несе особливу відповідальність (за виконання "Мінська")... Ми будемо продовжувати тиснути на Росію шукати вирішення мінських домовленостей", - наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що РФ має "відкликати свої війська та озброєння", а також забезпечити роботу спостерігачів на Донбасі.

Водночас, він наголосив, що йдеться виключно про політичний тиск з боку альянсу. Генсек також не навів кількісних даних щодо російської присутності.

Також, за його словами, альянс має намір посилити свою діяльність у питанні протидії російській пропаганді силами новоствореного підрозділу з питань стратегічних комунікацій.

"Росія підтримує групи, які намагаються вплинути на внутрішню політику різних країн за допомогою пропаганди, але ми не можемо відповідати пропагандою", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-