Гройсман сказав, що думає про підвищення зарплат нардепам

Гройсман сказав, що думає про підвищення зарплат нардепам

Укрінформ
Пропозиція народних депутатів щодо підвищення заробітних плат членів парламенту не пройшла відкриті дискусії, і Уряд не планує її підтримувати та прописувати Державному бюджеті на 2017 рік.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман с казав у понеділок у вечірньому ефірі "Свободі слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це зроблено, на мій погляд, дуже помилково. Я вважаю, що треба було провести достатньо серйозні дискусії і, я переконаний, що зараз не на часі таке кардинальне підвищення заробітної плати для народних депутатів України. Відверто кажучи, я не один так вважаю, так вважають українці», - сказав Гройсман.

Він наголосив, що бюджетний комітет ВР вніс у відповідну постанову, не проводячи консультації із Урядом, нову систему нарахування заробітної плати депутатам. Водночас Прем'єр пояснив усім українцям, що Уряд не встановлює зарплату депутатам. Народні обранці через постанови парламенту самі встановлюють собі зарплати.

Гройсман нагадав, що в Бюджеті -2017 немає жодного слова про підвищення заробітної плати депутатам удвічі.

Прем’єр-міністр наголосив, що сьогодні потрібно концентруватися на тому, щоб підвищувати заробітну плату для широкого загалу українців та мінімальну пенсію, змінювати систему пенсійного забезпечення. Уряд працює над цим питанням, зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-