Адвокат: Наше завдання – сформулювати у

Адвокат: Наше завдання – сформулювати у "справі Сущенка" жорстку позицію

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що відсутність "гранично жорстко артикульованої позиції" у "справі Сущенка" призведе до появи нових політв'язнів.

Про це адвокат сказав в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Наше завдання зараз – сформулювати у "справі Сущенка" гранично жорстко артикульовану позицію. Не можна так далеко заходити за червону лінію. Неприпустимо так поводитися із загальновизнаними журналістами-міжнародниками", – наголошує Фейгін.

За його словами, ясна й чітка мета звільнення Романа Сущенка важлива, як приклад "і у випадку з іншими політичними в'язнями, як нинішнім, так і, можливо, майбутніми": "Якщо вже такі грубі порушення норм залишаються не поміченими і проходять безкарно, то далі кількість подібних затримань, арештів, переслідувань буде зростати".

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенко утримується в СІЗО "Лефортово".

Московський суд арештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Раніше Фейгін повідомив, що 27 жовтня у московському міському суді відбудеться засідання з розгляду апеляційної скарги захисту щодо запобіжного заходу для Сущенка.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-