Шульц запевняє, що в ЄП є необхідні голоси для безвізу з Україною

Шульц запевняє, що в ЄП є необхідні голоси для безвізу з Україною

Укрінформ
Президент Європейського парламенту Мартін Шульц запевнив Президента України Петра Порошенка, що у Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною.

Про запровадження безвізу йшлося у четвер на зустрічі Глави Української держави з Президентом Європарламенту у Брюсселі, повідомляє прес-служба українського Президента.

"У Європарламенті є стабільна більшість для запровадження безвізового режиму з Україною", - зазначив Шульц у відповідь на заклик Порошенка якомога швидше надати українцям безвіз.

Глава Української держави також поінформував Президента Європарламенту про результати зустрічі у "нормандському форматі", яка відбулася 19 жовтня у Берліні.

Співрозмовники обговорили необхідність збереження політики санкцій щодо Росії до відновлення територіальної цілісності України. Крім цього, було обговорено можливість посилення обмежувальних заходів проти Росії в контексті порушення прав людини в Криму.

Порошенко високо оцінив постійну підтримку з боку Європарламенту Української держави в протидії російській агресії та продовженні реформ.

Співрозмовники також погодилися, що Угода про асоціацію України має бути негайно ратифікована.

Крім того, Порошенко та Шульц обговорили хід реформ в Україні. Президент Української держави закликав Європарламент пришвидшити ухвалення додаткових автономних торговельних преференцій для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-