Якщо чесно, то Росія вже веде війну в Європі - прем'єр Естонії

Якщо чесно, то Росія вже веде війну в Європі - прем'єр Естонії

Укрінформ
На думку прем'єр-міністра Естонії Тааві Рийваса, дії Росії в Європі можна розцінити як військові.

Про це повідомляє Postimees.

"Росія з колишнім розмахом продовжує війну на сході та півдні від Європи і, чесно кажучи, і в самій Європі, якщо ми врахуємо всі методи війни", - сказав прем'єр-міністр, виступаючи у Рійгікогу з оглядом політики уряду по ЄС.

За його словами, Росія для цього використовує як конвенціональні, так і гібридні методи.

"Наш східний сусід для просування користується як конвенціональними, так і гібридними методами, так само, як гібридний автомобіль користується при пересуванні різними видами пального. Втручання за допомогою кіберзасобів у вибори президента, фінансування екстремістських партій Європи та їхня індоктринація в Криму, перешкода незалежному розслідуванню авіакатастрофи, поширення пропаганди і брехні підпадають під опис другої категорії", - пояснив Рийвас.

Прем'єр Естонії також порівняв Росію з шкільним хуліганом, який "шукає конфлікти всюди, де їх можна знайти".

"Тому ситуацію почали описувати як нову холодну війну, хоча Едвард Лукас досить яскраво описав її прояви у своїй однойменній книзі, що вийшла не один рік тому. Якщо Захід є, на думку керівництва Росії, екзистенціальною загрозою, нам не варто дивуватися, що мета виправдовує засоби", - відзначив Рийвас.

На його думку, в цьому контексті змінилися погляди західної громадськості.

"Це позначає, не лише оцінка, що міститься у новій глобальній стратегії ЄС, згідно з якою дії Росії в Україні та регіоні Чорного моря загалом до самих основ потрясли архітектуру безпеки Європи. Тривалий в Україні та Сирії цинічний конфлікт, а також недавнє розслідування авіакатастрофи з Malaysia Airlines MH17 та багато іншого все більшою мірою примушує західну громадськість розплющити очі та уважно вивчити те, що відбувається", - підкреслив прем'єр-міністр Естонії.

Нагадаємо, раніше глава естонського уряду Тааві Рийвас заявив, що Росія підриває міжнародний порядок, зокрема в Україні, у Балтійському регіоні та Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-