У Брюсселі відбулася маніфестація у рамках акції Stop Putin's War in Ukraine

У Брюсселі відбулася маніфестація у рамках акції Stop Putin's War in Ukraine

Фото
Укрінформ
У Брюсселі українські активісти і небайдужі представники інших країн вимагали від Кремля припинити війну в Україні та звільнити всіх українських заручників, включаючи журналіста Романа Сущенка.

Маніфестація відбулась у рамках всесвітньої акції Stop Putin’s War in Ukraine у центрі бельгійської столиці поблизу будівель керівних інституцій Євросоюзу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Учасники акції нагадали про злочини кремлівського режиму в Україні, скоєні під час розв’язаної Росією "гібридної війни".

«Україна сьогодні стоїть у форпості захисту європейських цінностей демократії, прав людини, верховенства права, поваги до суверенного вибору незалежних націй, непорушності кордонів, а також єдності Європи в умовах російської збройної агресії», - наголосили українці у Брюсселі.

Активісти також вимагали від Кремля звільнити усіх українських політичних заручників і незаконно засуджених в’язнів, у тому числі незаконно затриманого у Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка.

До маніфестації також долучився депутат Європарламенту, друг України Марк Демесмакер, який на знак солідарності одягнув вишиванку.

«Я підтримую Україну. Я відвідував декілька разів лінію фронту в Україні і знаю, що там відбувається. Російська агресія чітко задокументована. Для міжнародного співтовариства є неприйнятним порушення міжнародного права. Якщо ЄС і міжнародна спільнота не захистять ці принципи, то не лише Україна, а й інші держави стануть жертвами. Ось чому я тут», - наголосив бельгійський політик.

Фотогалерея (6 фото)

Як відомо, власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте у ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-