ПАРЄ вимагає від Росії вивести свої війська з України – проект резолюції

ПАРЄ вимагає від Росії вивести свої війська з України – проект резолюції

Укрінформ
Проект резолюції ПАРЄ «Політичні наслідки конфлікту в Україні» містить вимогу до Росії вивести свої війська з території України та засуджує порушення прав людини у Криму.

Цей документ депутати обговорять і проголосують у середу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ПАРЄ вкотре просить Російську Федерацію вивести війська з території України і припинити військові поставки для сепаратистів», - йдеться у проекті документа.

Щодо умов організації місцевих виборів на Донбасі Асамблея наголошує, що такі вибори можуть відбутися у відповідності до українського законодавства та міжнародних стандартів свободи і справедливості, для чого необхідно гарантувати надійне безпекове середовище після виведення військ і озброєнь.

У проекті резолюції також вкотре засуджується незаконна анексія Кримського півострова, що є порушенням міжнародного права і Статуту Ради Європи.

При цьому наголошується на порушенні Росією у Криму прав людини, особливо щодо кримських татар.

«Асамблея підтверджує свою відданість принципу мирного вирішення спорів, а також незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у проекті.

Слід зазначити, що до цього проекту зареєстровано 16 поправок, авторами яких є переважно народні депутати України. Серед принципових вимог представників української делегації, яких підтримують багато депутатів з інших країн, - чітке формулювання у резолюції «збройної агресії Росії проти України», а не просто «збройного конфлікту в Україні».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-