Слід у вбивстві Нємцова веде до Кадирова, а не до України - Яшин

Слід у вбивстві Нємцова веде до Кадирова, а не до України - Яшин

Укрінформ
«Український слід» у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова не заслуговує навіть на обговорення, усі сліди у цій справі ведуть до глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова.

Про це заступник голови російської політсили ПАРНАС Ілля Яшин заявив кореспондентові Укрінформу у ФРН на прохання прокоментувати надану влітку в Берліні групою «Східний об'єктив» доповідь «Нам відомі вбивці Бориса Нємцова».

«Український, не знаю, марсіанський слід - коментувати цю маячню мені абсолютно не цікаво», - різко відповів Яшин.

Він зазначив, що дуже багато спекуляцій на цю тему, «багато різної маячні та нісенітниць» циркулює в інтернеті, але це не означає, що усе це треба обговорювати. Усі вони розбиваються об матеріали кримінальної справи. «Є факти, є докази, є матеріали кримінальної справи, які починають оголошуватися в суді. Ось це справді серйозна розмова», - підкреслює політик. Йому особисто інформація, що міститься у матеріалах кримінальної справи, здається переконливою. «Я вважаю, що провину тих людей, які опинилися на лаві підсудних, доведено. Я вважаю, що ті докази, які було зібрано, переконливі», - каже він.

Яшин просить звернути увагу, що ключові постаті, які опинилися на лаві підсудних, - це представники силових структур, які контролюються Кадировим. «Це представники, зокрема, чеченського батальйону «Північ», в якій командує брат Адама Делімханова, правої руки Кадирова, Алібек Делімханов. Я вважаю, що слід веде безпосередньо до Кадирова. І ключове наше завдання - домогтися того, щоб розслідування тривало в цьому напрямку», - підкреслює опозиціонер. Він переконаний, що на первинному етапі слідство провело професійну та якісну роботу, однак потім «через очевидні політичні причини» розслідування було заблоковане. На сьогодні, попри те, що справу виведено за замовником в окреме провадження, жодна робота не ведеться, підкреслив Яшин.

Зазначимо, що Яшин ще у грудні 2015 року направив главі Чечні Рамзану Кадирову відкритого листа, в якому просив про особисту зустріч у зв'язку із вбивством у лютому 2015 року співголови партії ПАРНАС Бориса Нємцова. У ньому Яшин написав, що сліди вбивства Нємцова, на його думку, ведуть «прямо до офіційних кабінетів Грозного». У відповідь Кадиров назвав Яшина «смішним чуваком».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-