Аваков і глава Бюро нацбезпеки Польщі обговорили опір гібридній агресії

Аваков і глава Бюро нацбезпеки Польщі обговорили опір гібридній агресії

Укрінформ
У разі збройної агресії РФ проти Польщі наші західні сусіди мають врахувати напрацьований Україною досвід.

Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив 11 жовтня на зустрічі з делегацією представників Бюро національної безпеки Республіки Польща на чолі з його керівником Павелом Солохом, повідомляє Урядовий портал.

«Коли розпочалась збройна агресія, ми будували лінію спротиву Російській Федерації єдиними силами, не розділяючи повноважень, як один кулак», - зазначив Аваков.

Він додав, що протягом першого місяця конфлікту лінію оборони утримували підрозділи Нацгвардії та добровольчі батальйони МВС.

Наразі українською владою у прифронтовій зоні відновлюються підірвані мости, дороги, школи та будівлі, які постраждали від вибухів.

«Наша задача - демонстративно показати, що, наприклад, у Краматорську населенню жити краще, ніж у окупованій Горлівці, що знаходиться лише за 30 кілометрів», - сказав міністр внутрішніх справ.

Тому в Маріуполі, Краматорську, Сєверодонецьку та інших прифронтових містах почала працювати реформована поліція, що також є важливим фактором стабілізації. «Нова поліція сьогодні, окрім іншого, займається ще й предметною агітацією, що є специфічною функцією для правоохоронців. Це - демонстрація нової якості влади», - наголосив Аваков.

У свою чергу польська делегація висловила подяку за аналіз ризиків та небезпек при гібридному протистоянні, які були напрацьовані фахівцями МВС України.

«Кожен з цих конкретних випадків ми врахуємо при створенні безпекової стратегії держави», - повідомив керівник Бюро Національної безпеки Республіки Польща Павел Солох.

Наприкінці зустрічі міністр висловив сподівання на подальше співробітництво, а західні партнери запевнили, що і у подальшому будуть підтримувати розвиток українсько-польських відносин у сфері безпеки і оборони.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-