Україна впевнено рухається до відкритості та демократії - Мінгареллі

Україна впевнено рухається до відкритості та демократії - Мінгареллі

Укрінформ
Україна впевнено рухається до відкритої та демократичної форми суспільства.

Про це сказав на першій прес-конференції новий голова Представництва ЄС в Україні, посол Х'юг Мінгареллі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моє загальне враження є дуже позитивним. У мене є відчуття, що я перебуваю в країні, яка рухається до відкритої демократичної форми суспільства», - сказав Мінгареллі.

Він зазначив, що вже шість тижнів перебуває в Україні, тому мав час для певних висновків. Голова Представництва ЄС помітив, що в нашій країні існує дуже активне громадянське суспільство. «Кожного разу, якщо хтось робить заяви, що ставлять під загрозу проведення реформ в Україні, у вас є представники суспільства, які миттєво реагують на це. В країні, де є велика кількість людей, які спонтанно висловлюють свою точку зору, які критикують уряд, які критикують владу у відкритий вільний спосіб, але вони не відчувають репресій», - сказав Мінгареллі.

Він наголосив, що в Україні все ж таки у цьому контексті відбулися певні зміни, які зробили суспільство вільним та сміливим.

Звісно, як і будь-де, в Україні є люди, які намагаються протистояти руху до більшої демократії та відкритості, рівності між громадяни, але це не є проблемою тільки України. «У кожній державі є реформатори, які намагаються просувати процес реформ у суспільстві, і ті, хто намагається захистити свої інтереси, тому намагаються протистояти змінам. Однак моє відчуття - що ті, хто працює над змінами, є сильнішими за тих, хто протистоїть», - додав голова Представництва ЄС в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-