Союз журналістів Росії просить ФСБ надати роз’яснення щодо арешту Сущенка

Союз журналістів Росії просить ФСБ надати роз’яснення щодо арешту Сущенка

Укрінформ
Голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов звернувся до директора ФСБ Олександра Бортнікова з проханням надати детальні роз’яснення щодо арешту в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це секретар СЖР Надія Ажгіхіна повідомила у листі на ім'я першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, інформує прес-служба НСЖУ.

"Повідомляю, що відразу після Вашого звернення від імені НСЖУ, а також звернень представників ОБСЄ, МФЖ та інших міжнародних організацій у зв’язку з арештом кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка СЖР провів екстрену робочу нараду, на якій було прийнято рішення звернутися до керівництва ФСБ за роз’ясненнями", - йдеться у листі.

Як наголосила секретар СЖР, в організації «надзвичайно стурбовані тим, що трапилося», і продовжують стежити за ситуацією.

У свою чергу Томіленко підтвердив, що відразу після того, як стало відомо про затримання українського журналіста у Москві, НСЖУ звернулася з проханням проявити солідарність і до СЖР, і до Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, і до представника ОБСЄ з питань свободи слова.

"Абсурдність звинувачення Романа Сущенка у шпигунстві абсолютно очевидна. Але важливо, щоб про цю очевидність йшлося не лише у вітчизняних заявах, а й у зверненнях різноманітних міжнародних структур", - наголосив перший секретар НСЖУ.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Його утримують у СІЗО "Лефортово".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення у шпигунстві.

Українського консула обіцяють пустити до журналіста 14 жовтня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-