Москва поставила ПАРЄ цинічний ультиматум – Ар'єв

Москва поставила ПАРЄ цинічний ультиматум – Ар'єв

Укрінформ
Українська делегація однозначно без винятків буде проти, щоб змінювати регламент Асамблеї, аби до організації повернулася Росія.

Про це заявив голова постійної делегації в ПАРЄ, народний депутат від БПП Володимир Ар'єв, повідомляє "5 канал".

"У вересні кілька впливових політиків в Асамблеї з'їздили до Москви, щоб провести перемовини про те, чи буде Росія повертатися за стіл перемовин в ПАРЄ. Нагадаю, Росія добровільно відмовилася від роботи в ПАРЄ, тому що повноваження у відповідь на агресію проти України були обмежені. Росія образилася і у 2016 році взагалі не прислала свою делегацію. Інша справа, що ці люди поїхали в Росію не вимагати в Росії виконання її зобов'язань перед ПАРЄ і виконання резолюції, а домовлятися про те, як Росію повернути", – сказав Ар'єв.

Він пояснив: "Це ультиматум, уявіть собі цинізм ситуації, що Росія замість того, щоб виконувати умови міжнародної організації, як роблять всі інші країни, вона висилає ультиматум цій організації, за яких вона повернеться, а можливо, й буде вимагати, щоб їй червону доріжку постелили".

На запитання, як буде діяти українська делегація в таких умовах, Ар'єв наголосив, що українська делегація однозначно без винятків буде проти, щоб змінювати регламент Асамблеї на догоду одній країні... Тому аргументація у нас доволі сильна, ми будемо намагатися всіма силами, а у нас багато прихильників, які не сприймають позицію швидких змін до регламенту, особливо в ґрунтовних її частинах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-