Україні точно відомо про 57 заручників бойовиків - Геращенко

Україні точно відомо про 57 заручників бойовиків - Геращенко

Укрінформ
Член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила про наявність 57 заручників, які утримуються в ОРДЛО.

Про це вона написала у Фейсбуці за результатами переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську.

"Ми по зернятках знайшли інформацію про утримуваних в ОРДЛО українців, і, попри те, що представники ОРДЛО підтверджують лише наявність 45 бранців, ми знаємо про наявність 57. Висунули вимогу надати точну інформацію про інших бранців зі списку 110, перестати приховувати їх місцеутримання, (як це раніше вони говорили про В. Жемчугова, І. Без'язикова, та інших, коли відверто брехали, що цих бранців в них немає)", - написала Геращенко.

За її словами, найближчим часом українських бранців в ОРДЛО відвідає координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш. Він передасть заручникам листи і передачі від родичів.

Також Геращенко повідомила, що "сьогодні представники ОРДЛО визнали, що в наданих ними раніше списках на більше ніж 600 людей, яких вони вимагають амністувати, є чимало тих, хто не має жодного відношення до конфлікту на Донбасі і ніяк не підпадає під дію мінських угод".

За її словами, українська сторона, робить все для звільнення бранців, утримання яких підтверджують бойовики (це 45 українців). "Ми вимагаємо від ОРДЛО коректного списку тих, кого (якщо це дозволяють процесуальні норми), українська сторона могла б передати, аби звільнити наших бранців і вимагаємо дати інформацію по іншим заручникам, кого розшукуємо. Рухаємося, дуже важко і як равлики..., щоб звільнити", - написала перший заступник Голови ВР.

Геращенко також повідомила, що до роботи гуманітарної підгрупи, сьогодні у якості експертів приєдналися представники СБУ Юрій Тандіт і Юрій Кочанов, а також обмудсмен Валерія Лутковська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-