Російського омбудсмена просять, щоб консула допустили до Сущенка

Російського омбудсмена просять, щоб консула допустили до Сущенка

Укрінформ
Посольство України в Російській Федерації звернулося до Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням негайно допустити консула до ув'язненого громадянина України, журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це Укрінформу повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Станом на 17 год. Слідчий комітет Росії не надав дозволу на відвідання українським консулом затриманого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка. У зв'язку з цим посольство України в РФ звернулося також до Уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової з проханням негайно допустити консула до ув'язненого громадянина України", - сказала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-