Росія досі не дозволила консулу зустріч із Сущенком - МЗС

Росія досі не дозволила консулу зустріч із Сущенком - МЗС

Укрінформ
Росія досі не надала дозвіл українському консулу на зустріч із незаконно затриманим журналістом Укрінформу Романом Сущенком.

Про це заявив заступник директора департаменту консульської служби МЗС України Олександр Гаман на засіданні комітету з питань свободи слова та інформполітики у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні дозволу для консула на побачення (з Сущенком - ред.) немає. Перше звернення на допуск до нього було направлене ще 2 жовтня... Консул фактично днює і ночує під слідчим комітетом РФ", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. 

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-