Арештом Сущенка Росія дала карт-бланш для посилення санкцій - Афанасьєв

Арештом Сущенка Росія дала карт-бланш для посилення санкцій - Афанасьєв

Укрінформ
Заарештувавши українського журналіста Романа Сущенка, Росія дала повний карт-бланш для посилення санкцій.

Таку думку висловив активіст громадянського спротиву російській окупації Криму і колишній політв'язень Кремля Геннадій Афанасьєв в ефірі "Еспресо.TV".

За його словами, нещодавно в ОБСЄ українська делегація виступала на саміті щодо свободи слова, і цей виступ став своєрідною перемогою. Росії це не сподобалося. Тому арешт журналіста Романа Сущенка виглядає як помста і намагання виправдати свої вчинки.

"Російська Федерація намагається зробити наших журналістів агентами розвідки. Російська Федерація дала повний карт-бланш для того, щоб посилити санкції, їх продовжити. А також це можливість для України змінити відносини з Францією, яка мала дещо проросійську позицію", - зазначив Афанасьєв.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово" і звинувачують у шпигунстві.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну вдалося потрапити до підзахисного тільки у вівторок. Консула до журналіста не пускають.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-