Дещиця назвав

Дещиця назвав "рецепт" зменшення черг на українсько-польському кордоні

Укрінформ
Покращення інфраструктури, збільшення пунктів пропуску, а також впорядкування малого прикордонного руху є кроками, які дозволять покращити ситуацію з довгими чергами на кордоні.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

"По-перше, треба покращити інфраструктуру на кордоні. Для цього є кошти з польського кредиту, які потрібно ефективно використати", - заявив Дещиця.

Він додав, для цього є, зокрема, 100 млн євро польського кредиту. Однак, для його використання потрібно внести зміни до бюджету.

"Такі пропозиції вже внесені до парламенту і невдовзі будуть затверджені. Після цього ми зможемо використовувати ці кошти", - констатував дипломат.

Посол України в Польщі також зазначив, що потрібно збільшувати кількість пунктів пропуску на кордоні, на що також потрібні значні кошти.

Третім важливими елементом посол назвав необхідність впорядкування малого прикордонного руху, "аби він змінив свою сутність, перейшовши з малого "бізнес" прикордонного руху у насправді рух туристів".

Він підкреслив, що на 50% це відбувається через те, що їх займають люди, які користуються документами, що видаються для перетинання кордону в рамках угоди про МПР.

"Тому ми також ставимо питання, щоб були окремі смуги руху на пунктах пропуску чи визначені окремі пункти пропуску для тих, хто користується привілеями малого прикордонного руху",- зазначив він.

Повний текст інтерв'ю читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-