МІП тримає постійний зв’язок з адвокатом Сущенка

МІП тримає постійний зв’язок з адвокатом Сущенка

Укрінформ
У Міністерстві інформаційної політики заявляють, що тримають постійний зв’язок із російським адвокатом Марком Фейгіним стосовно затримання у РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це в коментарі журналістам заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вночі було вирішено, що інтереси Сущенка представлятиме Марк Фейгін, з ним підписано відповідну угоду. Ми з ним зв’язуємось постійно. Він наразі 12 в черзі, тобто він не може зайти у СІЗО "Лефортово", для того щоб мати контакт зі своїм підзахисним", - сказала Джапарова.

За її словами, Міністерство інформаційної політики розглядає інцидент із затриманням Сущенка, як порушення прав людини "і черговий доказ того, що Російська Федерація сьогодні є по факту агресивною державою, що це напад на наших журналістів".

"Роман є кореспондентом Укрінформу з 2002 року і собкором в Парижі з 2010 року. Він перебував у відпустці, в той час коли його затримали, це відбулося в п’ятницю 30 вересня, коли він приїхав у своїх приватних справах до Москви. Йому не надали можливості зателефонувати ані дружині, ані адвокатам", - зазначила вона.

 Джапарова наголосила, що наразі готується звернення до ОБСЄ, до Ради Європи "із закликом до світової і української журналістської спільноти реагувати і давати цій справі максимальний розголос".

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ та дружина Сущенка Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який уже подав клопотання в Слідче управління ФСБ про вступ у справу. Він намагається добитися зустрічі зі своїм підзахисним.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-