США обурені рішенням суду РФ заборонити Меджліс кримських татар

США обурені рішенням суду РФ заборонити Меджліс кримських татар

Укрінформ
Офіційний Вашингтон заявив про невизнання рішення російського суду щодо заборони на діяльність Меджлісу кримських татар та закликав РФ припинити правове свавілля на півострові.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, оприлюдненій у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати не визнають законності рішення Верховного Суду РФ щодо підтвердження заборони органу самоврядування кримських татар, Меджлісу", - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що США заперечують будь-які визначення Меджлісу як "екстремістської" організації та засуджують призупинення цього демократичного інституту. "Це рішення викликає особливе занепокоєння з урахуванням систематичного несправедливого притиснення прав кримських татар з боку Росії", - зауважується в заяві.

У Держдепі наголосили, що Росія продовжує ганебну практику довільних арештів кримських татар, викрадення людей, політично вмотивованих переслідувань, обмеження свободи пересування, а також поліцейських рейдів до будинків і мечетей. "Ми закликаємо Росію негайно припинити цю неприйнятну практику", - йдеться в заяві.

У Вашингтоні нагадали, що США не визнають спроби анексії Криму з боку Росії та вкотре закликали Москву повернути Україні контроль над півостровом.

"Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, поки Москва не поверне контроль над Кримом Україні", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-