Ще шістьох членів Меджлісу звинувачують в екстремізмі

Ще шістьох членів Меджлісу звинувачують в екстремізмі

Укрінформ
Ще шістьом членам Меджлісу вручили протоколи про "організацію діяльності суспільного або релігійного об'єднання, щодо якого прийнято рішення про припинення його діяльності".

Про це розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, повідомляє "Крим.SOS".

"Сьогодні шестеро членів Меджлісу були в Центрі з протидії екстремізму в Сімферополі. Перед цим отримавши протоколи про адміністративне правопорушення. Ще троє – не ходили. Двоє, як відомо, вже засуджені", – розповів Джелялов.

За словами адвоката Джеміль Темішева, на наступному тижні по цих справах відбудеться судове засідання, на якому буде винесено рішення.

"На бесіду викликали близько п'яти-шести чоловік. На них були складені протоколи. Судове засідання відбудеться вранці у вівторок", – сказав Темишев.

Джеляль пояснив, що 22 вересня в будинку Ільмі Умерова в Бахчисараї зібралися більше десяти членів Меджлісу. За словами Нарімана Джелялова, метою зібрання було привітати по скайпу голови Меджлісу Рефата Чубарова з днем ​​народження.

"Саме цю ситуацію співробітники прокуратури, спираючись на рапорти співробітників РВВС, які, швидше за все, чергували біля будинку Умерова, розцінили як збори Меджлісу», - розповів перший заступник голови.

Джеляль також уточнив, що зібралися в будинку Ільмі Умерова члени Меджлісу не приймали ніяких рішень.

«Після того як «Верховний суд» Криму заборонив Меджліс, Рефат Чубаров оприлюднив рішення Меджлісу про введення надзвичайного режиму діяльності всіх органів національного самоврядування кримських татар. Тоді ж було оприлюднено розпорядження, згідно з яким діяльність Меджлісу здійснюється на материковій Україні, а всі рішення приймаються головою Меджлісу і особливою нарадою Меджлісу. До її складу входять власне сам голова, Мустафа Джемілєв і ті члени Меджлісу, які знаходяться на материковій Україні. Саме ця нарада 22 вересня зібралося в Києві і приймав рішення», - пояснив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-