Росія не надала жодної інформації слідчій групі щодо МН17 – Сторожук

Росія не надала жодної інформації слідчій групі щодо МН17 – Сторожук

Укрінформ
Росія відмовляється співпрацювати з Міжнародною слідчою групою, яка розслідує катастрофу літака рейсу МН17. 

Про це повідомив перший  заступник генпрокурора  Дмитро Сторожук в ефірі "1+1"

Він, зокрема, розповів, що прокурор Нідерландів особисто дав близько 10 запитів на правову допомогу від  Росії, і на сьогоднішній день ніяких офіційних відповідей від російських правоохоронців не надходило.

"Про що це говорить? Про те, що Росія тільки в засобах масової інформації розповідає про якісь "версії", але абсолютно ніяк не бере участі в Міжнародній слідчій групі і не надає ніякої офіційної інформації", – сказав Сторожук.

Як повідомляв Укрінформ, 28 вересня нідерландські слідчі підтвердили, що ракетний комплекс "Бук", з якого було збито літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений в Україну з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад до РФ. За інформацією голландського прокурора Фреда Вестербеке, запуск був здійснений з території біля міста Первомайськ, яка на момент катастрофи перебувала під контролем бойовиків.  

До складу міжнародної групи з розслідування катастрофи малайзійського Boeing-777 рейсу MH17 у липні 2014 року над Донбасом увійшли представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії та Бельгії. 

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 298 осіб, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-